"Der er områder, der simpelthen er lagt øde - ingen organismer lever længere her" - Samantha Joye, forsker


Olieudslippet i den Mexicanske Golf var et stort pågående olieudslip i den Mexicanske Golf som startede med at olieboreplatformen Deepwater Horizon eksploderede og sank den 20. april 2010.

Olieselskabet BP bekræftede at Deepwater Horizon var i brand klokken 22:00 den 20. april 2010 amerikansk tid efter en kraftig eksplosion som dræbte 11 af de 126 oliearbejdere om bord. Yderligere sytten personer blev skadet, heraf tre alvorligt.[1] Eksplosionen skete formentlig på grund af et pludseligt gasudslip fra borehullet på 1.500 meters dybde, en såkaldt blowout. Den ventil som skulle have været installeret på havbunden som skulle lukke hullet ved et blowout var aldrig monteret.[2]

Da platformen forliste efter eksplosionen blev rørene revet af boringen, og trykket fra oliekilden pumpede 800 ton råolie per døgn ud i havbugten.

Forliset har skabt store forureningsproblemer på strandene rundt om golfen; BP samarbejder med de amerikanske myndigheder om oprydning efter ulykken, som har vakt stort politisk røre og de har indvilget i at afsætte 20 milliarder dollars til at afhjælpe følgerne og erstatninger til de skadelidte.

Hovedoverskrift


Forurening i havet

Olieudslippet i Den Mexicanske Golf

viewpoint 1

viewpoint 2

 

Tak for opmærksomheden - kontakt os gerne